Σπάνια ευθυγράμμιση πέντε πλανητών το Σαββατοκύριακο 17/6/23 ..

 


Eάν ο νυχτερινός ουρανός αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ανέφελος και τύχει να βρίσκεται μακριά από τα πολλά φώτα των αστικών κέντρων, τότε θα ήταν καλή ιδέα να εξοπλιστείτε με το τηλεσκόπιό σας και να πάτε μία βόλτα στην εξοχή για να παρακολουθήσετε από κοντά ένα σχετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο: Την ευθυγράμμιση πέντε πλανητών.

Στη «μίνι» παρέλαση θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι πέντε πλανήτες: Ερμής, Ουρανός, Δίας, Ποσειδώνας και  Κρόνος.

Όλοι τους είναι ορατοί μία ώρα πριν την ανατολή του ηλίου στις 17 Ιουνίου 2023 καθώς παρατάσσονται κοντά στον ανατολικό ορίζοντα. Τρεις από τους φωτεινότερους πλανήτες, ο Δίας, ο Ερμής και ο Κρόνος,  θα είναι ορατοί με  γυμνό μάτι.

Η ευθυγράμμιση πλανητών είναι ορατή όταν οι πλανήτες βρίσκονται στον ίδιο αστερισμό. Κατά τη διάρκεια της ευθυγράμμισης, ο Δίας θα βρίσκεται στον αστερισμό του Κριού, ενώ ο Ερμής στον αστερισμό του Ταύρου.

Πάντως, όσοι χάσουν το θέμα στον νυχτερινό ουρανό θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ: Η επόμενη ευθυγράμμιση πέντε πλανητών θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2040 

kosmodromio.gr


Όλοι τους είναι ορατοί μία ώρα πριν την ανατολή του ηλίου στις 17 Ιουνίου 2023

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου